Lovise AK og Preben

Preben Olram og Lovise AK spiller her sammen på åpningen av møteplassen «Kunsten som frigjører av det ordløse«.

Lovise AK og Preben Olram 19. november 2022 "Kunsten som frigjører av det ordløse"

Lovise AK er en artist som kombinerer sitt kunstneriske arbeid med fagkunnskap og aktivisme. Hun ønsker å gi en stemme til dem som av ulike grunner ikke blir hørt.

Hun er utdannet psykolog og sosialantropolog og har sin spesialisering innenfor traumepsykologi og har lang terapeutisk erfaring med ungdom og voksne. Det er denne erfaringen som inspirerte henne til å skrive tekstene og melodiene til “Hjemmefrontens barn”, et kunstnerisk prosjekt; album, konserter og et undervisningsopplegg som formidler historier og erfaringer om å vokse opp med ulike former for vold.

Hun sier:

«– Når man sitter og prater som behandler og pasient, må man hele tiden forholde seg til noe konkret. Hvis du derimot hører en låt, trenger du ikke synliggjøre deg selv på samme måte, men kan likevel kjenne deg igjen. Det å lytte til noe det kan være noe allment i, tror jeg har verdi. Da slipper du å stå til rette for at det er din historie.«

Varden Spesialistsenter AS

Preben Olram var musikalsk ansvarlig for åpningen og konsertforestillingen lørdag 19. november. I tillegg til å være utøvende kunstner jobber han som musikkprodusent, komponist, lydprodusent og stemmeskuespiller, og driver eget lydstudio; Artistic Trade Studio.

Sammen, og i samarbeid med andre, har disse to fine folka arbeidet fram mage gode forestillinger! Her er den siste utgivelsen, «Under radaren»:

_____________

Publisert
Kategorisert som 2022